Lukács Edina Éva

Sportszakember

Lukács Edina Éva

Sportszakember

SZÁMÍTÓGÉPES AKTÍV Talpbetét készítés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mi talpbetétünk  a Jantó rendszerű talpbetét – Jantó Zoltán László – ortopédiai műszerész saját fejlesztésű, számítógépes eljárással rögzített felvétel alapján készülő egyénre szabott terméke. A felvétel nyomán megállapítható a láb mely részei vannak túlterhelve, milyen statikai problémákat kell a betéttel javítani.

 

 

Mindegyik betéttípus egyedileg készül, a “nyomástérkép” alapján, 3-4 különböző keménységű, rugalmas anyagból. Mindegyik vékony (kivéve a sportbetét) hajlékony, együtt mozog a lábbal: DINAMIKUS BETÉT ami dolgoztatja a talpizomzatot. Bevonatuk lélegző műbőr, vagy igény szerint valódi bőr.

 

 

Gyógybetét

 

Alkalmas a már létező elváltozások (hosszanti- ill. harántboltozat süllyedése, öregujjbütyök, sarokcsontkinövés, bőrkeményedések, stb.) korrigálására, ezek megelőzésére, a panaszok enyhítésére.

 

 

Kényelmi betét

 

A túlterhelt láb szakszerű alátámasztását biztosítja, enyhítve a mindennapi (otthoni, munkahelyi) tevékenység okozta fáradtságot, lábpanaszokat, megakadályozza a komolyabb elváltozások kialakulását.

 

Talpadról készült felvétel alapján kiderül, hogy lábad állapota gyógybetétet vagy a kényelmi betétet igényli-e és azt készítik el Neked.

 

 

Sport betét

 

Sport- és túracipőbe ajánlott. Méreteit tekintve ezekben a cipőtípusokban fér el. Ez egy vastagabb, rugalmas alapra épített talpbetét. Teljesítményfokozó hatása is közismert.

 

 

3/4-es betét

 

Leginkább magasabb sarkú, keskenyebb (női) cipőkben használatos. Az ujjak és a középcsontok elülső részét szabadon hagyja, hatékonysága valamivel mérsékeltebb, mint a teljes betété.

 

 

Gyermek betét

 

34-es méretig gyermekcipőbe ideális kivitel.

 

 

Cipőbe építés

 

Olyankor célszerű, amikor a cipő mérete, fazonja nem alkalmas a talpbetét behelyezésére. Az eredeti talpbélés alá beépített elemek, modulok nem csökkentik a lábbeli méretét. Sok esetben még bővebbnek is tűnik a cipő, mivel a harántboltozat megemelésével keskenyebbé válik a láb. Az emelések beépíthetők papucsba, klumpába, gálacipőbe, csizmába is. Munkacipőbe, otthoni papucsba, illetve kisebb gyerekek cipőjébe is ajánlott a beépítés.

 

Designed by: CSATÓ