Talpbetétek

Ő Zoli bácsi, a számítógépes talpvizsgálat kitalálója, szabadalmaztatója.

Neki köszönheti a világ a számítógépes talpdiagnosztikát és az aktív talpbetéteket.

Ez a talpbetét rendszer abban különbözik a mostanra szinte mindenhol kapható lábboltozat emelésére szolgáló passzív változatoktól, hogy ezek az aktív, dinamikus betétek egyediek – a lábunk jelenlegi állapotára igazítva készülnek és a talpizmok erősítésével érik el a láb egészségének visszaállítását.

Működését tekintve az első hetekben a súlypont visszahelyeződik a helyes testtartás által megkívánt pozícióba, majd a statika helyreállásával valósul meg a lábboltozat optimális helyzetbe való visszakerülése.

Az aktív talpbetét nem csupán a helyére emeli a megfáradt, ellustult izomzatú lábboltozatunkat, hanem viselése közben a talpizmokat folyamatos izommunkára késztetve segít a lábunk és ezáltal a vázrendszerünk egészségének helyreállításában. Nem létezik egészséges gerincoszlop/csípő/térd és helyes testtartás a lábak egészséges izomzata és annak megfelelő statikája nélkül. A boltozatrendszer megbomlása és a lábdeformitások kialakulásának mértékétől függően jelentkeznek testszerte az ízületi diszbalanszok, melyek az idő előrehaladtával kezeletlenül komoly fájdalmak forrásaivá válnak. Így nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy az egészséges, helyes tartás a talpak egészségénél kezdődik!

10 éve tart a szakmai együttműködésünk, a barátságunk, a szeretetünk. ❤️

Meleg szívvel ajánlom figyelmetekbe a családi vállalkozás által készített aktív, dinamikus talpbetéteket, melyek 1992. decemberében kapták meg a szabadalmat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalától. Igy 28 éve támogatják a lábainkon keresztül az egészségünket ezekkel a termékekkel!

A családi vállalkozást Zoli bácsi nagypapája indította 1912-ben, aki már akkor gyógyászati segédeszközöket és köztük talpbetéteket készített.

Nem titok az sem, hogy a dédnagypapa számos tevékenysége mellett műlábak készítésével segítette legszívesebben az arra rászorulókat, így nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy generációk óta a lábakon keresztül a test egészségén át a lélek harmóniáját támogatja a családi vállalkozásuk, ami mostanra a talpbetétek készítésére specializálódott.

A tanácsadás, felmérés, mintavétel és megrendelés tekintetében magam is 10 éve külsősként aktív segítője vagyok ennek a folyamatnak.

Továbbra is állok rendelkezésetekre, keressetek bizalommal a 06 20 577-7602-es telefonszámon vagy bármely más elérhetőségemen!

Bővebben a talpbetétekről:

A könnyű, rugalmas, egyedileg – úgymond “lábra-szabottan” készült dinamikus talpbetétünk optimálisan biztosítja a láb alátámasztását, a statikai elváltozások (lúdtalp, haránt- és bokasüllyedés) korrekcióját.

Eredményesen használható a bőrkeményedések, a sarokcsont-kinövés (sarkantyú) kezelésében, valamint az öregujj-bütyök, kalapácsujj kialakulásának megelőzésében.

A talpbetét több változatban készülhet:

– ortopéd gyógybetét

– kényelmi betét

– sportbetét

– 3/4-es betét

A betét beépíthető cipőbe, papucsba, klumpába, csizmába, szandálba.

A beépítés nem csökkenti a lábbeli méretét!

Az új betét általában már az első használatkor kényelmesen alátámasztja a lábat. Igaz, előfordulhat, hogy a megváltozott nyomáspontok kezdetben kellemetlenséget okoznak. Ilyenkor célszerű a betétet először csak 20-30 percre hagyni a cipőben és ezt az időt szép fokozatosan növelni, ameddig a láb megszokja a változásokat. Ez a szoktatási periódus akár 1-2 hét is lehet.

A betétek különböző keménységű rugalmas anyagokból készülnek.

A bevonat mikropórusos, lélegző műbőr, ami biztosítja a láb természetes életfunkcióit. A bevonat nedves, enyhén mosószeres ruhával tisztítható.

A betét viseléséhez a 2,5-5 cm-es sarokmagasságú lábbeli ajánlatos. Magasabb sarkú cipőbe a 3/4-es betét vagy a beépítés javasolt.

Állómunkához laposabb, míg járáshoz a magasabb sarkú lábbeli a megfelelő.

A lapos, sarok nélküli cipők és papucsok használatát lehetőleg kerülni kell, mivel ezek jelentősen túlterhelik a lábat, főleg a boka- és sarok tájékon!